Home » Kako prirodnim preparatima izliječiti kandidu
Ishrana i zdravlje

Kako prirodnim preparatima izliječiti kandidu

Kandida je gljivica koja može izazvati infekciju u tijelu, a najčešće se javlja kao vaginalna kandidijaza ili oralna kandidijaza. Kada se zbog pojačanog stresa i loše prehrane razmnoži u organizmu, može izazvati gljivične infekcije unutarnjih organa.

Pokretači kandide su: stres, antibiotici, diabetes, kontracepcijske pilule, prehrana bogata šećerima,oslabljen imunitet i sl.

Evo nekoliko savjeta kako možete prirodnim putem izliječiti kandidu:

  • Dobar balans crijevne flore može pomoći u suzbijanju rasta kandide. Probiotici, poput Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium, mogu pomoći u obnavljanju prirodne ravnoteže crijevne flore.
  • Češnjak ima antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u suzbijanju rasta gljivica. Možete konzumirati svježi češnjak ili uzimati dodatke prehrani na bazi češnjaka.
  • Kokosovo ulje: Kokosovo ulje ima svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv kandide. Možete ga konzumirati ili nanijeti izravno na zahvaćeno područje.
  • Ulje origana: Ulje origana ima antimikrobna svojstva i može pomoći u suzbijanju rasta gljivica. Važno je koristiti razrijeđeno ulje origana i slijediti upute za doziranje.
  • Izbjegavanje šećera i rafinirane hrane te povećanje unosa povrća, cjelovitih žitarica i namirnica bogatih probioticima može pomoći u jačanju imunološkog sustava i smanjenju rasta kandide.
  • Pijte puno tekućine

U borbi protiv kandide neophodni su strpljenje i upornost, jer se dešava da se uprkos temeljnom liječenju ova dosadna gljivica ubrzo vrati.

 

Prenošenje tekstova sa portala Gastro Vitalis je dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i postavljanje linka na izvorni sadržaj!