Home » Ljekovito kantarionovo ulje za ljepotu i zdravlje kože
Zdrave namirnice

Ljekovito kantarionovo ulje za ljepotu i zdravlje kože

Ljekovito kantarionovo ulje dobija se ekstrakcijom biljke Hypericum perforatum, poznate kao kantarion. Kantarion je biljka koja je poznata po svojim ljekovitim svojstvima i koristi se u tradicionalnoj medicini već vjekovima.

Ulje kantariona ima širok spektar primjena zbog svojih potencijalnih ljekovitih svojstava. Koristi se za tretiranje opekotina, rana, ujeda insekata, manjih povreda i iritacija kože. Smatra se da ulje kantariona ima protivupalna, antibakterijska i regenerativna svojstva koja mogu pomoći u ubrzavanju procesa zarastanja rana.

Takođe se koristi kao prirodni tretman za probleme sa kožom kao što su ožiljci, akne, ekcemi i psorijaza. Ulje kantariona može se nanositi direktno na oštećenu kožu ili se može dodati u kreme, losione ili druge preparate za njegu kože.

Važno je napomenuti da, kao i kod bilo koje biljne terapije, treba biti oprezan prilikom korišćenja ulja kantariona. Kantarionovo ulje je takođe poznato po svojim potencijalnim antidepresivnim svojstvima. Neki istraživači su sugerisali da može pomoći u ublažavanju simptoma blagih do umerenih depresija.

Obloge od kantarionovog ulja mogu se koristiti za tretiranje raznih kožnih problema ili povreda. Nanesite dovoljnu količinu kantarionovog ulja na tkaninu ili gazu. Pažljivo stavite oblogu na željeno područje kože. Ostavite oblogu da djeluje 20-30 minuta, po potrebi i duže.

Prenošenje tekstova sa portala Gastro Vitalis je dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i postavljanje linka na izvorni sadržaj!