Home » Koje su to fizičke aktivnosti koje osobe starije dobi mogu prakticirati za bolje zdravlje?
Pokreni se!

Koje su to fizičke aktivnosti koje osobe starije dobi mogu prakticirati za bolje zdravlje?

Starenje ne znači da se morate odreći tjelesne aktivnosti. Naprotiv, tjelesna aktivnost može vam pomoći da se osjećate bolje, zadržite tjelesnu kondiciju i poboljšate svoje zdravlje. Evo pet najboljih fizičkih aktivnosti koje osobe starije dobi mogu prakticirati:

Šetnja

Šetnja je jedna od najboljih aktivnosti za osobe starije dobi. To je niskointenzivna aktivnost koja može poboljšati vašu tjelesnu kondiciju, smanjiti stres i poboljšati kvalitetu sna.

Plivanje

Plivanje je odlična niskointenzivna aktivnost koja jača mišiće i poboljšava srčanu funkciju. Voda također pruža otpor koji pomaže u izgradnji mišića i smanjuje stres na zglobovima.

Vježbe snage

Izvođenje vježbi snage može pomoći u održavanju snage mišića, smanjivanju rizika od ozljeda i poboljšanju tjelesne sposobnosti. Koristite lagane utege, elastične trake ili svoju vlastitu težinu kako biste izvodili vježbe snage.

Joga

Joga je oblik vježbanja koji kombinira različite asane i vježbe disanja. Joga pomaže u održavanju fleksibilnosti, ravnoteže i koordinacije, a također može poboljšati kvalitetu sna i smanjiti stres.

Prije početka bilo koje fizičke aktivnosti, važno je razgovarati sa svojim liječnikom kako biste osigurali da je aktivnost sigurna za vaše zdravlje. Uvijek se zagrijte prije aktivnosti i pazite na signale svog tijela kako biste izbjegli prekomjerno naprezanje. Uz redovitu tjelesnu aktivnost, možete održati svoje zdravlje i vitalnost čak i u kasnijim godinama.

Prenošenje tekstova sa portala Gastro Vitalis je dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i postavljanje linka na izvorni sadržaj!